Orgelprosjektet

I Vardåsen kirke har vi pr dags dato kun et lite orgel som står der midlertidig. Da kirken var ny, ble orgelet som tidligere stod i Asker kapell satt inn som en provisorisk løsning inntil et nytt orgel kommer på plass. Dette er et lite pipeorgel med seks stemmer som er underdimensjonert for kirken, vi har satt opp en mikrofon slik at det skal klare å fylle kirkerommet.

Et orgel for alle
Menighetsrådet har vedtatt at et nytt mekanisk pipeorgel er det vi ønsker og en innsamling er satt i gang. Det er også nedsatt et orgelutvalg som skal jobbe med saken.

Et orgel i Vardåsen blir et orgel for alle som bor i området. For høytid og hverdag, sorg og glede, og for store og små.

Store muligheter

Vardåsen kirke er en vakker kirke som både har et fint kirkerom og store bruksmuligheter. Med et godt orgel blir dette virkelig en kirke som kan brukes til hverdag og fest. Det er fra arkitektens side lagt opp til at orgelet skal stå på galleriet. Her er det god takhøyde og fine muligheter til en høyreist orgelfasade.

Liturgisk løft og allsidig konsertlokale

Det er liten tvil om at gudstjenestene og andre liturgiske handlinger vil få et skikkelig løft med et nytt orgel. I tillegg vil et nytt orgel gjøre kirken til et allsidig konsertlokale. Kirkerommet har god akustikk, og med det nye flygelet som står i kirken, vil et nytt orgel gjøre dette til et allsidig konsertlokale.

Ønsker du å gi en gave til det nye orgelet kan dette kontonummeret benyttes: 1602.56.52278. Merk med ”orgelfond”.
Eller du kan sende en SMS til 2468 og skrive ORGEL og beløp inntil kr 500.